«Πεντάστεροι» και Λέγκα κοντά σε συμφωνία για κυβέρνηση
Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με υπουργό Οικονομικών τον Τζοβάνι Τρία κατέληξαν «Πεντάστεροι» και Λέγκα, όπως διαρρέουν αξιωματούχοι των δύο κομμάτων.
Ο Ματέο Σαλβίνι συνάντησε τον Λουίτζι Ντι Μάιο στη Ρώμη για να συζητήσουν για τις πολιτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία, ενώ ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.
Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, τέλος, αν το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας.
Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο συνεχίζεται, για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών.
Στην Βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.
Μεγάλη φωτιά στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ήχησε το 112 για ετοιμότητα
17:41
Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Εντοπίστηκε σορός και μία εγκαυματίας - Φλόγες στον οικισμό Λητή
17:33
Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή των 150 ευρώ ανά παιδί σε 950.000 οικογένειες
17:30
Πετράλωνα: «Εάν χρειαστεί θα επιχειρούμε μέχρι το βράδυ» - Διασώστης Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου
17:26