ΚΟΣΜΟΣ

«Ξύπνησα και δεν αναγνώριζα τη γυναίκα μου»: Η περίεργη ιστορία ζευγαριού από τις ΗΠΑ

«Ξύπνησα και δεν αναγνώριζα τη γυναίκα μου»: Η περίεργη ιστορία ζευγαριού από τις ΗΠΑ
Pixabay

Ο Άνταμ και η Ρακέλ Γκονζάλες ήταν μαζί πέντε χρόνια όταν ένα πρωί, εκείνος ξύπνησε και την ρώτησε ποια είναι. Η ιστορία τους θυμίζει την ρομαντική κομεντί «Κάθε φορά, πρώτη φορά», με τους Άνταμ Σάντλερ και Ντρου Μπάριμορ αλλά στην περίπτωση του ζευγαριού η αμνησία του Άνταμ Γκονζάλες εμφανίστηκε εν μια νυκτί…

Ένα πρωινό του Σεπτεμβρίου 2016, η Ρακέλ μπήκε στο σαλόνι του σπιτιού της φορώντας της πιτζάμες της και είδε τον σύζυγό της να την κοιτάει με ένα περίεργο βλέμμα. Όταν της απηύθυνε το λόγο, ο τόνος της φωνής του ήταν διαφορετικός. Σαν να μην ήταν ο εαυτός του, σαν να μην είχε ιδέα ποια ήταν…

«Τον ρώτησα: “Ξέρεις που είσαι; Τι χρονολογία έχουμε; Ποιο είναι το όνομά μου;”. Μου απάντησε “όχι” σε όλα αυτά τα ερωτήματα» είπε η Ρακέλ, μιλώντας στο BBC.

Και η Ρακέλ είδε ότι ο άνδρας της είχε αναστατωθεί και πως με κάθε ερώτημα το άγχος του μεγάλωνε… «Που είναι η ταυτότητά μου, που είναι το τηλέφωνό μου;» την ρώτησε.

Ψύχραιμα, η Ρακέλ του ζήτησε να φορέσει τα ρούχα του για να πάνε στο νοσοκομείο. Προσπάθησε να τον πείσει ότι είναι η σύζυγός του και πως μαζί μεγαλώνουν τρία παιδιά. Μάταια, όμως

Η απόπειρα δολοφονίας

Η Αμερικανίδα γνώριζε ότι ο Άνταμ είχε προβλήματα με τη μνήμη του και ότι είχε περάσει μια περιπέτεια με την υγεία του, όταν μια γυναίκα είχε προσπαθήσει να τον δολοφονήσει.

Το 2001, σε ηλικία 35 ετών, ο Άνταμ εργαζόταν για μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο Τέξας των ΗΠΑ. Μετά το διαζύγιό του με την πρώτη σύζυγό του, έκανε σχέση με μια άλλη γυναίκα. Δεν κατάλαβε, όμως, επρόκειτο για ένα βίαιο άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. Μια ημέρα, η γυναίκα αυτή τον στραγγάλισε με ένα ηλεκτρικό καλώδιο και, πιστεύοντας ότι έχει πεθάνει, τον εγκατέλειψε στο γκαράζ του σπιτιού του. Η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο αλλά οι τραυματιοφορείς κατάφεραν να τον επαναφέρουν…

Πέρασε τέσσερις μήνες σε κώμα και όταν ξύπνησε δεν ήξερε ποιος είναι. «Δεν θυμόμουν ποιος ήμουν ούτε ότι είχα παντρευτεί, είχα χωρίσει και είχα δύο παιδιά» είπε ο Άνταμ, συμπληρώνοντας ότι πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο στο νοσοκομείο μέχρι να μάθει εκ νέου να μιλάει και να περπατάει.

Πέρασαν αρκετοί μήνες πριν οι γιατροί αποφασίσουν ότι έχει έρθει η ώρα να γνωρίσει ξανά τον γιο του και την κόρη του. «Πως μπορούσε ένας πατέρας, ένας μπαμπάς, να ξεχάσει τα βιολογικά παιδιά του;» είπε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε στο BBC, δεν θυμόταν τίποτα για τη ζωή του πριν ξυπνήσει από το κώμα. Δεν θυμόταν τι έχει σπουδάσει και δεν μπορούσε να πιάσει δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, αποφάσισε να πάρει τα παιδιά του, να μετακομίσει στην Αριζόνα και να ξεκινήσει νέα καριέρα ως personal trainer.

Η ζωή με την Ρακέλ

Το 2012 γνώρισε την Ρακέλ μέσω διαδικτύου και μετά από αρκετά μηνύματα αποφάσισαν να συναντηθούν. Αμέσως ερωτεύτηκαν... Μετά από μερικούς μήνες αποφάσισαν να συγκατοικήσουν και μαζί να μεγαλώσουν τα τρία τους παιδιά. Τον Ιούλιο του 2015 ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και έκτοτε ζούσαν ευτυχισμένοι -μέχρι εκείνο το πρωινό του 2016.

Ο Άνταμ θυμόταν την μητέρα του και της τηλεφώνησε από το νοσοκομείο για να την ρωτήσει εάν όντως ήταν παντρεμένος με την Ρακέλ. Εκείνη τον διαβεβαίωσε και έτσι ο Άνταμ αποφάσισε να τη γνωρίσει ξανά από την αρχή.

Έβγαιναν «ραντεβού» μέσα στο νοσοκομείο, έβλεπαν μαζί παλιές φωτογραφίες τους και ο Άνταμ την ρωτούσε χιλιάδες ερωτήσεις.

Πέρασαν, όμως, και δύσκολες ώρες, με τον Άνταμ να ζητάει από τη Ρακέλ να χωρίσουν. «Είναι δύσκολο όταν κάποιος σου λέει ότι δεν έχει ιδέα ποια είσαι και πως δεν μπορεί να σε αγαπήσει…» εξομολογήθηκε η Ρακέλ στο BBC.

Η κατάσταση ήταν δύσκολη και για τα παιδιά, που προσπάθησαν να βρουν τρόπους να τον προσεγγίσουν ξανά.

Και ξαφνικά, ένα πρωί του Δεκεμβρίου 2016, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την αμνησία του, ο Άνταμ ξύπνησε και μίλησε στην Ρακέλ με έναν γλυκό τόνο φωνής, που είχε καιρό να ακούσει.

Της ζήτησε συγγνώμη για κάτι που είχε κάνει πριν από τρία χρόνια, πριν ακόμη παντρευτούν…

Η Ρακέλ τον κοίταξε και τον ρώτησε εάν τη θυμάται. «Πώς θα μπορούσα ποτέ να σε ξεχάσω; Είσαι η Ρακέλ μου» απάντησε ο Άνταμ.

«Έχω τόσα πολλά να σου πω…» απάντησε η Ρακέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ