ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανή μία συνάντηση Κιμ - Πούτιν στο Βλαδιβοστόκ τον Σεπτέμβριο

Πιθανή μία συνάντηση Κιμ - Πούτιν στο Βλαδιβοστόκ τον Σεπτέμβριο

Πληροφορίες θέλουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να προγραμματίζει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην πόλη Βλαδιβοστόκ στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Τις πληροφορίες μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, σημειώνοντας, παράλληλα, πως άλλες πιθανές τοποθεσίες και ημερομηνίες αναφορικά με τη συνάντηση είναι υπό συζήτηση.

Να υπενθυμίσουμε πως προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, βρέθηκε στην Πιονγκγιάνγκ και είχε συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Χθες, Κυριακή, έγινε, επίσης, γνωστό ότι ο Κιμ σκοπεύει να συναντηθεί με τον σύμμαχο του Πούτιν, τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ στην Βόρεια Κορέα.

Η συριακή πλευρά δεν επιβεβαιώνει την είδηση, ενώ από πλευράς Βόρειας Κορέας το κρατικό πρακτορείο γνωστοποίησε τη συνάντηση χωρίς να διευκρινήσει, όμως, την ακριβή ημερομηνία.

Εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην Πιονγκγιάνγκ, θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη ξένου αρχηγού κράτους στην βορειοκορεατική πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ