ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έκλεψαν τα ρούχα του προέδρου του AfD και τον άφησαν με το… μαγιό

Γερμανία: Έκλεψαν τα ρούχα του προέδρου του AfD και τον άφησαν με το… μαγιό
REUTERS/Axel Schmidt/ Φωτογραφία Αρχείου

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αναγκάστηκε να περπατήσει ως το αστυνομικό τμήμα φορώντας μόνο το μαγιό του, αφού άγνωστος έκλεψε τα ρούχα του, ενώ κολυμπούσε σε λίμνη έξω από το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στο γερμανικό πρακτορείο DPA, ο βουλευτής και πολιτικός συνειδητοποίησε ότι κάποιος του είχε κλέψει τα ρούχα αφού τελείωσε το κολύμπι του σε λίμνη 18 μίλια από το Βερολίνο.

Ο δράστης, ενώ έκλεβε τα ρούχα του Γερμανού πολιτικού φέρεται να φώναζε: «Οι Ναζί δεν χρειάζεται να απολαμβάνουν τη διασκέδαση της κολύμβησης» και «Δεν επιτρέπεται το κολύμπι για τους Ναζί εδώ».

Ο Γκάουλαντ αναγκάστηκε να περπατήσει ημίγυμνος μέχρι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ καθώς τα κλειδιά του σπιτιού του ήταν στις τσέπες του παντελονιού του που κλάπηκε, χρειάστηκε ακόμη και την βοήθεια κλειδαρά για να μπει στο σπίτι του.

Το περιστατικό έγινε γνωστό εξαιτίας μιας φωτογραφίας που κυκλοφόρησε στα γερμανικά μέσα δικτύωσης, με το hashtag #Badespass, με κάποιους χρήστες να μιλούν για «κάρμα». Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν πολιτικά τα κίνητρα της κλοπής καθώς το κόμμα του Γκάουλαντ έχει εξοργίσει τους αριστερούς και φιλελεύθερους κύκλους της Γερμανίας λόγω των αντι-μεταναστευτικών και αντι-μουσουλμανικών του πολιτικών.

Υπενθυμίζεται πως μόλις μία εβδομάδα πριν το περιστατικό, ο Γκάουλαντ χαρακτήρισε την Ναζιστική Γερμανία ως «μία κουτσουλιά σε πάνω από 1.000 χρόνια επιτυχούς Γερμανικής ιστορίας». Το σχόλιο προκάλεσε έντονη αντίδραση εντός και εκτός της χώρας καθώς πολλοί το εξέλαβαν ως απόπειρα του Γκάουλαντ να μειώσει την σημασία των εγκλημάτων των Ναζί.

Far-right German politician's clothes are stolen while swimming by Judith Vonberg, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ