ΚΟΣΜΟΣ

πΓΔΜ: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες, λέει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων

πΓΔΜ: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες, λέει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων
EPA/φωτογραφία αρχείου

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες ώρες για την επίλυση του ονοματολογικού ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος συναντήθηκε με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Παράλληλα, επεσήμανε τη δέσμευση της πΓΔΜ να παραμείνει επικεντρωμένη «στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων μετά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη των διαπραγματεύσεων προσχώρησης, ως ένα σημαντικό μήνυμα προς τις πρωτεύουσες της ΕΕ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου».

Η κ. Μογκερίνι από την πλευρά της «εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις συνεχιζόμενες εργασίες σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας και την ετοιμότητα να συνοδεύσει και να στηρίξει ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή τους.

Κατά τη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στις τακτικές επαφές της Μογκερίνι με την ηγεσία της πΓΔΜ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες για το ζήτημα του ονόματος, οι δυο τους συζήτησαν την πρόοδο στην εφαρμογή της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και τη βούληση των Σκοπίων να συνεχίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ