ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό θάφτηκε ζωντανό και ανασύρθηκε σώο πολλές ώρες μετά

Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό θάφτηκε ζωντανό και ανασύρθηκε σώο πολλές ώρες μετά
twitter@ Polícia Militar de MT

Θαμμένο σε έναν αυτοσχέδιο τάφο πέρασε τις πρώτες έξι ώρες της ζωής του ένα νεογέννητο μωρό στη Βραζιλία, που ανασύρθηκε ζωντανό χάρη στις προσπάθειες των αρμόδιων αρχών.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Τσαναράνα, της κεντροδυτικής Βραζιλίας. Το μωρό ήρθε στη ζωή την περασμένη Τρίτη από την ανήλικη μητέρα του, η οποία υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια του τοκετού, μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της, το βρέφος έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε στο κεφάλι.

Τόσο η 15χρονη μητέρα όσο και η 57χρονη προγιαγιά του μωρού, θεώρησαν πως ήταν νεκρό, δεδομένου ότι δεν έκλαψε, και γι’ αυτό αποφάσισαν να το θάψουν στην αυλή τους, τηρώντας τα έθιμα της φυλής τους.

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές, που μετά την καταγγελία έσπευσαν στο σπίτι και άρχισαν να ερευνούν το περιστατικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο globo.com, η οικογένεια υπέδειξε πού ήταν θαμμένο το μωρό και αμέσως η στρατιωτική αστυνομία άρχισε την επιχείρηση ανάσυρσής του.

«Το βρέφος θάφτηκε το μεσημέρι κι εμείς κληθήκαμε να ερευνήσουμε το περιστατικό αργά το βράδυ. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε ότι θα το βρούμε ζωντανό», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας, ο οποίος έκανε λόγο για θαύμα. «Το κοριτσάκι επέζησε μέσα στο χώμα…. Προσπαθούσαμε να ανοίξουμε τρύπα όταν ξαφνικά ακούσαμε το κλάμα του και συνειδητοποιήσαμε ότι ζει», πρόσθεσε.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Όσο για τη μητέρα του, νοσηλεύεται και εκείνη, μετά την ανάκρισή της, λόγω επιπλοκών από τον χωρίς ιατρική παρακολούθηση τοκετό, ενώ η προ-γιαγιά του συνελήφθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ