ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρόντμαν θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη για τη σύνοδο κορυφής Τραμπ - Κιμ

Ο Ρόντμαν θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη για τη σύνοδο κορυφής Τραμπ - Κιμ
REUTERS/Thomas Peter

Ο πρώην σταρ του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/6) ότι θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη για την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουνίου μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα ταξιδέψω στη Σιγκαπούρη για την ιστορική Σύνοδο. Θα δώσω οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί στους φίλους μου, Ντόναλντ Τραμπ και Στρατάρχη Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε ο Ρόντμαν με tweet του.

Με άλλη του ανάρτηση αργότερα χαρακτήρισε τον Τραμπ «έναν από τους καλύτερους διαπραγματευτές όλων των εποχών».

Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο εκκεντρικός πρώην αθλητής θα έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στις επίσημες συνομιλίες στη σύνοδο της Τρίτης. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε άμεσα την ανακοίνωση του Ρόντμαν.

Εντούτοις, ο Τραμπ, πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο των G7 στον Καναδά, σε ερώτηση αν ο Ρόντμαν έχει προσκληθεί στη Σιγκαπούρη, απάντησε: «Όχι, δεν έχει».

Ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς έχει επισκεφθεί τουλάχιστον πέντε φορές τη Βόρεια Κορέα.

Το 2014 είχε επικριθεί δριμύτατα επειδή τραγούδησε τα «Χρόνια πολλά» στον «αιώνιο φίλο του», τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την τελευταία, τον Ιούνιο του 2017, είχε δώσει σε έναν υπουργό, με την παράκληση να προωθηθεί στον Κιμ, ένα αντίτυπο της «Τέχνης της Συμφωνίας», του βιβλίου που έχει γράψει ο Τραμπ.

«Απλά προσπαθώ να ανοίξω την πόρτα», είχε δηλώσει τότε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ