ΚΟΣΜΟΣ

Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει να μάθει στρατιωτικά μυστικά από τους «8»

Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει να μάθει στρατιωτικά μυστικά από τους «8»
REUTERS/Will Russell

Σε νέο επικοινωνιακό σόου προχώρησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, που δήλωσε σήμερα πως η απόφαση της Ελλάδας για χορήγηση ασύλου δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου, αλλά με το ότι η χώρα μας θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους «8».

Την ίδια ώρα, μιλώντας σε εκπομπή του Bloomberg, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η «προστασία τρομοκρατών που έβαλαν στρατιωτική στολή θα επηρεάσει ριζικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Κατηγόρησε δε, την Ελλάδα λέγοντας πως μετατράπηκε σε μια χώρα που «προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

«Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον του στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για εμάς» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η προστασία τρομοκρατών που έχουν βάλει στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Μπαχτσελί: Να μην ξεχνούν οι Έλληνες τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας

Σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας είχε προχωρήσει νωρίτερα και ο Τούρκος ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος και σύμμαχος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας σε συγκέντρωσή του κόμματός του, ο Μπαχτσελί σχολίασε τις αντιδράσεις τόσο από ελληνικής, όσο και από κυπριακής πλευράς, για το προεκλογικό βίντεο του κόμματός του που δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος,εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του.

«Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε;», διερωτήθηκε σε δεικτικό ύφος.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, επανέλαβε παλαιότερη εμπρηστική δήλωσή του για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια με τα νησιά του Αιγαίου να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας. Δόξα τω θεώ ζει η θέληση η οποία θα κάνει το ίδιο, θα κάνει το Αιγαίο τάφο στις ελπίδες των Ελλήνων. Και θα συνεχίζει να ζει μέχρι τέλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ