Μήνυμα στο διάστημα: Τα λόγια του Χόκινγκ με μουσική υπόκρουση από Βαγγέλη Παπαθανασίου
Μία μουσική εκπομπή διαφορετική από τις άλλες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου, μετά την τελετή για τον Στίβεν Χόκινγκ στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.
Ειδικότερα, επιλεγμένα λόγια του διάσημου Βρετανού κοσμολόγου, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, θα μεταδοθούν στο διάστημα προς την κατεύθυνση της πλησιέστερης μαύρης τρύπας, με συνοδεία μουσικής του Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Όπως δήλωσε η οικογένεια του Χόκινγκ, σύμφωνα με το BBC, η δορυφορική εκπομπή στο διάστημα θα είναι ένα «μήνυμα ειρήνης και ελπίδας, για την ενότητα και την ανάγκη μας να ζούμε μαζί με αρμονία σε αυτόν τον πλανήτη».
Στόχος της εκπομπής θα είναι η μαύρη τρύπα 1A 0620-00, που βρίσκεται σε ένα διπλό σύστημα μαζί με ένα μικρό άστρο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πρόκειται, σύμφωνα με την κόρη του, Λούσι, «για μία όμορφη και συμβολική χειρονομία, που δημιουργεί έναν δεσμό ανάμεσα στην παρουσία του πατέρα μας σε αυτόν τον πλανήτη, στην επιθυμία του να πάει στο διάστημα και στην εξερεύνηση του σύμπαντος στο μυαλό του».
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κέντρα εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
12:43
Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν την Κυριακή στις ΗΠΑ
12:30
Στα «άκρα» οι σχέσεις Κίνας ΗΠΑ: Κυρώσεις από το Πεκίνο για την πώληση όπλων 11 δισ. από τον Τραμπ
12:25
Στο Ασκληπιείο Βούλας 16χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη καταστήματος
12:12