ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποσύρρονται κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης λόγω της ηλικίας της γυναίκας

Ιταλία: Αποσύρρονται κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης λόγω της ηλικίας της γυναίκας
EPA/ETTORE FERRARI

Οι Ιταλοί εισαγγελείς απέσυραν τις κατηγορίες κατά του Carlo Tavecchio πρώην υπεύθυνου της εθνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, εν μέρει επειδή θεωρήθηκε ότι η γυναίκα η οποία έκανε τις κατηγορίες ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να μην νιώθει ότι απειλείται.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο λόγος που εγκαταλείφθηκε η υπόθεση ήταν επειδή η γυναίκα κατήγγειλε με καθυστέρηση τις κατηγορίες. Υπήρχαν περαιτέρω λόγοι που οι εισαγγελείς αποφάσισαν να αποσύρουν τις κατηγορίες.

Ο άλλος λόγος που ανέφεραν οι αρχές ήταν ότι η εν λόγω γυναίκα, Elisabetta Cortani πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου γυναικών Lazio, ήταν 50 ετών την περίοδο εκείνη καθώς και το ότι είχε συναναστραφεί με τον Tavecchio στο παρελθόν, υποδείκνυαν ότι δεν βρισκόταν σε μειονεκτική θέση.

Η κατηγορία της Cortani, την οποία υπέβαλε στις 24 Νοεμβρίου του 2017, αφορούσε δύο περιστατικά. Το πρώτο συνέβη τον Μάιο του 2015 όταν σε συνάντηση μεταξύ των Cortani και Tavecchio, ο τελευταίος την πλησίασε και άρχισε να την ακουμπά στο στήθος ενώ της έκανε ανάρμοστα σχόλια και προσπαθούσε να την φιλήσει. Σύμφωνα με την Cortani, η ίδια προσπάθησε να τον αγνοήσει και έφυγε από το δωμάτιο στο οποίο γινόταν η συνάντηση.

Την δεύτερη φορά τον Αύγουστο του 2016 η Cortani ήρθε εξοπλισμένη με κρυφή κάμερα. Ο Tavecchio έκλεισε την πόρτα, άρχισε να της μιλάει με χυδαίο τρόπο και την έριξε στον καναπέ του δωματίου. Καθώς την φιλούσε και την ακουμπούσε ανάρμοστα φαίνεται να έσβησε την κάμερα η οποία όμως συνέχισε να καταγράφει ήχο. Μετά από λίγο η Cortani κατάφερε να ξεφύγει και να φύγει.

Σε δήλωσή της στο Guardian, η Cortani υπερασπίστηκε την θέση της και δήλωσε ότι όλες οι γυναίκες θα πρέπει να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά, ακόμα και αν δεν τις πιστεύουν. «Αξίζει πάντα,» δήλωσε, «ασχέτως αν θα σας πιστέψουν ή όχι, πρέπει να απαιτήσουμε σεβασμό.» Προσέθεσε ότι: «Ίσως είμαι πολύ μεγάλη για αυτούς και ίσως μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αλλά μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι ένιωθα μειονεκτικά και ότι φοβόμουν. Γιατί το ότι ήμουν σε εκείνο το δωμάτιο σήμαινε ότι ήμουν στην καρδιά του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Και στο δωμάτιο εκείνο η κατωτερότητα και ο φόβος δεν έχουν ηλικία».

O Tavecchio έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ