ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2018: «Καμπανάκι» Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατική επίθεση

Μουντιάλ 2018: «Καμπανάκι» Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατική επίθεση
REUTERS/Marcos Brindicci

Προειδοποίηση ότι τρομοκράτες πιθανόν να στοχοποιήσουν τα γήπεδα της Ρωσίας στα οποία διεξάγονται οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους αμερικανούς πολίτες, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ξεκάθαρα σε συγκεκριμένη απειλή.

«Μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελούν ελκυστικό στόχο για τους τρομοκράτες», αναφέρει στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για τη Ρωσία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν και τα μέτρα ασφαλείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εκτενή, οι τρομοκράτες μπορεί να επιδιώξουν να επιτεθούν σε σημεία της διοργάνωσης, όπως τα γήπεδα αλλά και τα σημεία συγκέντρωσης φιλάθλων, τουριστικά αξιοθέατα, συγκοινωνιακοί κόμβοι και άλλοι δημόσιοι χώροι», προστίθεται στην οδηγία.

Όπως και σε προηγούμενες ταξιδιωτικές οδηγίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει τους Αμερικανούς να επανεξετάσουν ενδεχόμενο ταξίδι τους στη Ρωσία, εξαιτίας της γενικότερης τρομοκρατικής απειλής, αλλά και εξαιτίας πιθανής παρενόχλησης και εκβιασμών από δυνάμεις επιβολής της τάξης και άλλους αξιωματούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ