ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες τραυματίες από πυροβολισμούς σε φεστιβάλ στο Νιου Τζέρσι

Δεκάδες τραυματίες από πυροβολισμούς σε φεστιβάλ στο Νιου Τζέρσι
Pixabay

Είκοσι άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε φεστιβάλ στο Τρέντον του Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Μέρσερ.

Ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε και ακόμη ένα άτομο συνελήφθη από την αστυνομία, σύμφωνα με επίσημες πηγές, που επικαλείται το CNNi.

«Κατασχέσαμε πολλά όπλα», ανέφερε ο εισαγγελέας Άντζελο Ονόφρι. «Είκοσι άτομα λαμβάνουν φροντίδα», σημείωσε ο ίδιος.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα παιδί 13 ετών, το οποίο νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ξαφνικά, ο αδελφός μου μου είπε ‘’ακούς πυροβολισμούς;’’ Του απάντησα ‘’ακούγεται σαν πυροτεχνήματα’’ και μου είπε ‘’όχι, είναι πυροβολισμοί’’ Αμέσως, γυρίσαμε και είδαμε τους πάντες να τρέχουν», είπε αυτόπτης μάρτυς.

Ο ίδιος μάρτυς τόνισε πως είδε τουλάχιστον ένα άτομο με τραύμα από πυροβολισμό. «Είδα δύο αστυνομικούς να συνοδεύουν ένα άτομο που είχε δεχθεί σφαίρα στο πόδι».

Η αστυνομία διεξάγει μεγάλη έρευνα για να εξακριβώσει αν υπάρχει και άλλος ύποπτος που συνδέεται με την υπόθεση και το έσκασε από το σημείο.

Ο δράστης που έπεσε νεκρός είναι ένας 33χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ακόμη αναλύουμε πολλά στοιχεία και δεν έχουμε πολλές απαντήσεις αυτή την ώρα, αλλά να ξέρετε ότι το προσωπικό μας, οι εθελοντές μας, οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί (που συμμετείχαν στο φεστιβάλ) είναι υγιείς. Εκφράζουμε την υποστήριξή μας σε όλους τους τραυματίες», ανέφεραν μέσω facebook οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Με πληροφορίες από: 'All hell broke loose': Suspect killed, 20 injured in New Jersey art festival shooting, by Eliott C. McLaughlin and Marilia Brocchetto, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ