ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Η συμφωνία με τον Κιμ μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές

Τραμπ: Η συμφωνία με τον Κιμ μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές
REUTERS/Jonathan Ernst

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε στα αρνητικά σχόλια Δημοκρατικού Γερουσιαστή για τη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας πως μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για εκατομμύρια ζωές. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην κριτική του Τσακ Σούμερ, ο Τραμπ τόνισε: «Σε ευχαριστώ Τσακ, αλλά είσαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο; Δεν θα γίνονται πλέον πυρηνικές δοκιμές ή θα πετούν πύραυλοι ολούθε», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter, συμπληρώνοντας: «Οι όμηροι είναι ήδη πίσω».

Ακόμη, σε δεύτερη ανάρτησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως η σύνοδος με τη Βόρεια Κορέα έχει λάβει θετικά σχόλια από το εξωτερικό και σημείωσε πως οι συνομιλίες μπορεί να σώσουν «εκατομμύρια και εκατομμύρια ζωές».

«Η συμφωνία αποπυρηνικοποίησης με τη Βόρεια Κορέα λαμβάνει θετικά σχόλια σε όλη την Ασία», έγραψε ο Τραμπ. «Είναι τόσο χαρούμενοι. Εδώ, στην χώρα μας, ορισμένοι θα προτιμούσαν να αποτύχει η ιστορική συμφωνία από το να δουν τον Τραμπ να κερδίζει, ακόμη και αν αυτό μπορεί να σώσει εκατομμύρια και εκατομμύρια ζωές».

Ακόμη, ο πλανητάρχης υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του για αναστολή όλων των στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή της κορεατική χερσονήσου, τις οποίες μάλιστα είχε χαρακτηρίσει «εξαιρετικά δαπανηρές» και «προκλήσεις πολέμου».

Να σημειωθεί πως προ ημερών ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής είχε τονίσει πως «η σύνοδος ήταν περισσότερο ένα σόου, δεν είναι νόημα». «Σε προηγούμενες συμφωνίες με τη Βόρεια Κορέα, οι ΗΠΑ κέρδισαν καλύτερες υποσχέσεις για αποπυρηνικοποίηση και κερδίσαμε συγκεκριμένα μέτρα για να διαβεβαιώσουμε πως η Βόρεια Κορέα έκανε βήματα προς εκείνη την κατεύθυνση».

Trump attacks Schumer over North Korea remarks, defends summit, by Caroline Kenny, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ