ΚΟΣΜΟΣ

Εμμένει ο Τραμπ στη θέση να κλείσουν τα σύνορα

Εμμένει ο Τραμπ στη θέση να κλείσουν τα σύνορα
Επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη εφαρμογής του σχεδίου του ωστε να κλείσουν τα αμερικανικά σύνορα για τους μουσουλμάνους Reuters/MARK KAUZLARICH

Στην προειδοποίηση ότι αν δεν εφαρμοστεί το μέτρο που πρότεινε και το οποίο προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα για κάθε μουσουλμάνο μετανάστη, οι ΗΠΑ θα βιώσουν σύντομα νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, προέβη την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα έχετε πολύ περισσότερα χτυπήματα όπως αυτά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, αν δεν λύσετε το πρόβλημα», δήλωσε ο Τραμπ στον δημοσιογράφο του CNN, Κρις Κουόμο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή 'New Day'.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, στο αμερικανικό έδαφος βρίσκονται ήδη τρομοκράτες, έτοιμοι να βλάψουν τη χώρα.

«Θέλουν να καταστρέψουν τα κτήριά μας, θέλουν να συνθλίψουν τις πόλεις μας», υποστήριξε κάνοντας αναφορά τόσο στη διπλή επίθεση που είχε γίνει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, όσο και στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

«Ζουν ήδη μέσα στη χώρα. Και υπάρχουν πολλοί από αυτούς (σ.σ. μουσουλμάνοι) που θέλουν να εισέλθουν σε αυτή».

Ο δημοσιογράφος, Κρις Κουόμο, επιχείρησε να αντικρούσει τα επιχειρήματα του Τραμπ περί ανάγκης εφαρμογής του σχεδίου του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μέτρο που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες που χαρακτηρίζουν την Αμερική, καθώς επίσης και ότι οι περισσότεροι από τους αντιπάλους των Ρεπουμπλικανών το έχουν σχολιάσει αρνητικά.

Ο Τραμπ απάντησε λέγοντας ότι δεν τον απασχολεί τι σκέφονται οι «αντίπαλοι» για την πρότασή του.

«Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας, αλλά εγώ δεν πρόκειται να επιλέξω αυτόν τον δρόμο».

Άξιο αναφοράς, τέλος, είναι το γεγονός ότι παρότι ο Τραμπ επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη «προσωρινό», αναφερόμενος στο πλάνο του, δεν εξήγησε πόσο καιρό θα διαρκέσει και πως ακριβώς θα τεθεί σε εφαρμογή.

Trump warns: 'Many more World Trade Centers'

Eugene Scott by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ