ΚΟΣΜΟΣ

Νοσταλγοί της Κου Κλουξ Κλαν αποβλήθηκαν από στρατιωτική σχολή

Νοσταλγοί της Κου Κλουξ Κλαν αποβλήθηκαν από στρατιωτική σχολή
Spencer Platt/Getty Images/Ιdeal Image (φωτογραφία αρχείου)

Την πύλη της εξόδου από στρατιωτική σχολή των ΗΠΑ, είδαν οκτώ σπουδαστές καθώς φωτογραφήθηκαν με στολές που μοιάζουν σαν της Κου Κλουξ Κλαν.

Φορούσαν λευκές στολές και είχαν τα κεφάλια τους καλυμμένα με λευκές μαξιλαροθήκες στις οποίες είχαν κάνει στη θέση των ματιών δύο τρύπες, παραπέμποντας στην οργάνωση που τάσσεται ανοιχτά υπέρ του φυλετικού διαχωρισμού.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίστηκαν «προσβλητικές και ενοχλητικές» από τον πρόεδρο της σχολής, που διέταξε εσωτερική έρευνα.

«Οκτώ δόκιμοι αποβλήθηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους σήμερα το πρωί», επιβεβαίωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κίμπερλι Κίλορ, εκπρόσωπος της ιδιωτικής στρατιωτικής σχολής The Citadel, η οποία έχει την έδρα της στη Νότια Καρολίνα.

Σκληρή κριτική για το περιστατικό άσκησε και η Χίλαρι Κλίντον, επικρίνοντας παράλληλα τη σχολή, καθώς σε αυτή κυματίζει πολεμική σημαία της Συνομοσπονδίας, σύμβολο των στρατιωτών του Νότου στον Αμερικανικό Εμφύλιο αλλά και σύμβολο του ρατσισμού για πολλούς Αμερικανούς, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ