ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομική επέμβαση και ένταση σε πορεία νεοναζί στη Λειψία

Αστυνομική επέμβαση και ένταση σε πορεία νεοναζί στη Λειψία
Περίπου 1.000 πολέμιοι του ναζισμού προσπάθησαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση πορείας από 200 νεοναζί (φωτό αρχείου) Miguel Villagran/Getty Images/Ideal Image

Χρήση αντλιών νερού υπό πίεση αναγκάστηκε να κάνει η γερμανική αστυνομία για εκτονώση την κατάσταση, που κατά τη διάρκεια πορείας νεοναζί, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/12) στη Λειψία, ξέφυγε από τον έλεγχο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ομάδα αριστερών διαδηλωτών προσπάθησε να εμποδίσει την πορεία των νεοναζί, πετώντας πέτρες προς το μέρος τους.

Οι περίπου 1.000 διαδηλωτές κατά του φασισμού έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ξύλινα οδοφράγματα για να εμποδίσουν τους περίπου 200 υποστηρικτές μικρών νεοναζιστικών οργανώσεων να πραγματοποιήσουν την πορεία στους δρόμους της πόλης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν αρκετά άτομα και για ώρα η κατάσταση ήταν τεταμένη, παρότι η αστυνομία έκανε μεγάλη προσπάθεια ώστε οι δύο ομάδες να μην συναντηθούν. Παραμένει άγνωστο τέλος, αν η πορεία των νεοναζί αφορούσε την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση ασύλου σε μετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ