ΚΟΣΜΟΣ

«Ιστορική και αναγκαία η συμφωνία που πετύχαμε για το κλίμα» δήλωσε ο Ομπάμα

«Ιστορική και αναγκαία η συμφωνία που πετύχαμε για το κλίμα» δήλωσε ο Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε τους εκπροσώπους όλων των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο για το Κλίμα για τη συμφωνία που πέτυχαν ώστε να σωθεί ο πλανήτης Reuters / YURI GRIPAS

Ιστορική χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα του Λευκού Οίκου τη συμφωνία των 195 χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τόνισε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να σωθεί ο πλανήτης.

«Από την πρώτη στιγμή είχα συνδέσει αυτή τη χώρα με την ακούραστη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και να προστατέψουμε τον πλανήτη για χάρη των επόμενων γενιών. Πριν από δύο εβδομάδες, στο Παρίσι, είπα ενώπιον όλου του κόσμου ότι θα έπρεπε να έρθουμε σε μια παγκόσμια συμφωνία προκειμένου να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.

Μια συμφωνία που θα προέβλεπε μείωση των ρύπων διοξειδίου άνθρακα. Πριν από λίγες ώρες, τα καταφέραμε. Επετεύχθη μια συμφωνία που ήταν αναγκαία για όλο τον κόσμο», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτή η ιστορική συμφωνία αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία που έχουμε ώστε να σώσουμε τον πλανήτη. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να αποτελέσει και καμπή για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ για τον ρόλο που διαδραμάτισε και για τη φιλοξενία της συνόδου, τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς «για την υπομονή που επέδειξε», τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και τους υπόλοιπους συμβούλους του, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους των 195 χωρών που συμμετείχαν στην ιστορική αυτή σύνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ