ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ικανοποίηση για τη συμφωνία για το κλίμα

Παγκόσμια ικανοποίηση για τη συμφωνία για το κλίμα
«Αποτελεί χρέος μας να προστατέψουμε τον πλανήτη», δήλωσε ο γ.γ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν Reuters / JACKY NAEGELEN

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ικανοποίηση υποδέχθηκαν τη συμφωνία για το κλίμα που επιτεύχθηκε στη σύνοδο του Παρισιού οι Κριστίν Λαγκάρντ, Μανουέλ Βαλς, Ντέιβιντ Κάμερον και Μπαν Κι-μουν.

Για «ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός» έκανε λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

lag


Πηγή: Reuters / POOL

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε πως πρέπει «να τιμολογηθούν σωστά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», καθώς επίσης και ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να κάνουν τα λόγια πράξεις, ιδιαίτερα εφαρμόζοντας πολιτικές οι οποίες θα φέρουν ουσιαστική πρόοδο στην εφαρμογή των δεσμεύσεων μείωσης των εκπομπών αερίων που έχουν κάνει. Γι' αυτό το μήνυμα-κλειδί που απευθύνω είναι να τιμολογηθούν σωστά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και αυτό να γίνει τώρα».

O πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, έκανε λόγο για μια «νίκη του πλανήτη».

vals


Πηγή: Reuters / FABRIZIO BENSCH

«Ολόκληρος ο κόσμος ενωμένος στο Παρίσι για μια ιστορική συμφωνία για το κλίμα. Υπερηφάνεια και ευθύνη: μια νίκη για τον πλανήτη. Μ.Β #COP21» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

Με μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το Facebook, χαιρέτισε τη συμφωνία και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

cam


Πηγή: Reuters / KACPER PEMPEL

«Η σημερινή είναι μια ιστορική ημέρα. Οι συζητήσεις στη σύνοδο οδήγησαν σε μια παγκόσμια συμφωνία που υπέγραψαν όλες οι χώρες και τώρα κάθε μία πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο της ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Με άλλα λόγια, αυτή η γενιά φρόντισε ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να δουν στο μέλλον ότι κάναμε το καθήκον μας για να διασφαλίσουμε το μέλλον του πλανήτη».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, τέλος, τόνισε ότι «αποτελεί χρέος μας να προστατέψουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ