ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικός στην Οκλαχόμα βίασε δεκατρείς γυναίκες

Αστυνομικός στην Οκλαχόμα βίασε δεκατρείς γυναίκες
Ο αστυνομικός που βίασε δεκατρεις γυναίκες στην Οκλαχόμα REUTERS/Oklahoma County Sheriff's Office/Handout

Μια από τις γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση από πρώην αστυνομικό Ντάνιελ Χόλτσκλο (Daniel Holtzclaw) στην Οκλαχόμα Σίτι, είπε πως φοβήθηκε για την ζωή της όταν την εξανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του

«Στο μυαλό μου, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι θα με πυροβολούσε», είπε η Τζάνι Λίτζονς (Jannie Ligons) στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή. «Συνέχιζα να ικετεύω, "Κύριε μη με αναγκάζεις να το κάνω αυτό, κύριε σε παρακαλώ. Θα με πυροβολήσεις".»

«Το μόνο που έβλεπα ήταν τη ζωή να σβήνει από τα μάτια μου και την θήκη στην δεξιά πλευρά του,» είπε η Λίτζονς, μια γυναίκα που είναι γιαγιά και είχε στο πλάι της τις κόρες της.

Ο Χόλτσκλο της είπε πως δεν θα την πυροβολούσε, όμως την εξανάγκασε σε στοματικό σεξ τον Ιούνιο του 2014, είπε ο Λίτζονς.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήμουν το θύμα, μου έμεινε τραύμα, έκανα ψυχοθεραπεία και υπέστην εγκεφαλικό εξαιτίας αυτού,» είπε.
«Ήμουν αθώα και διάλεξε την λάθος γυναίκα να σταματήσει εκείνο το βράδυ,» πρόσθεσε.

Η Λίτζονς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά μετά το γεγονός και το δημοσιοποίησε στα μέσα ενημέρωσης. Οι έρευνες αποκάλυψαν άλλες 13 περιπτώσεις γυναικών, όλες αφροαμερικανές.

Την βίασε ενώ ήταν δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι

Η Σαντεγκρίον «Σαντέ» Χίλ (Shandegreon "Sade" Hill) είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Χόλτσκλο της έκανε σήμα να σταματήσει το αυτοκίνητο της τον Δεκέμβριο του 2013 ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο Χόλτσκλο την βίασε εκεί ενώ ήταν δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι.

«Καμία νοσοκόμα, κανένας απολύτως δεν ήρθε να δει τι συνέβαινε,» είπε η Χίλ. «Ήμουν εγώ στο δωμάτιο με την αστυνομία και δεν περίμενα να κακοποιηθώ με αυτό τον τρόπο, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν έκπληκτη και φοβισμένη.»

«Ένιωθα ότι πρέπει να επιβιώσω, έτσι έπρεπε να κάνω ό,τι μου έλεγε,» πρόσθεσε η Χίλ με τους γονείς της δίπλα.

Η Χίλ κατέθεσε αγωγή κατά του Χόλστκλο και της Οκλαχόμα Σίτι. Βγήκε μπροστά και δημοσιοποίησε τον βιασμό της όταν διάβασε στο Facebook, την περασμένη χρονιά, μια είδηση για τον Χόλτσκλο.

Victims describe assaults by convicted ex-Oklahoma City cop Daniel Holtzclaw

Michael Martinez και Jethro Mullen, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ