ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά σε τουρκικό

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά σε τουρκικό
Sputnik

Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση Ρωσίας και Τουρκίας, καθώς ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού πλοίου για να αποφευχθεί η σύγκρουση μεταξύ τους.

Ένα ακόμη συμβάν έρχεται να προστεθεί στην αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Ρωσία. Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Ίντερφαξ, η ρωσική φρεγάτα «Smetlivy» κι ενώ βρισκόταν 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο είδε τουρκικό αλιευτικό να πλησιάζει. Παρά τις εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου, δεν υπήρξε απάντηση και το ρωσικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά του αλιευτικού, όταν αυτό πλησίασε στα 600 μέτρα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό αλιευτικό άλλαξε πορεία μετά τα πυρά και δεν ήρθε σε επαφή με το Smetlivy.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα έπειτα από το επεισόδιο.

Η Τουρκία και η Ρωσία διέρχονται τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αφότου, στις 24 Νοεμβρίου, ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Από τότε η Ρωσία έχει ανακοινώσει αντίποινα σε βάρος της Τουρκίας τα οποία στοχεύουν κυρίως τους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των κατασκευών και της γεωργίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την Παρασκευή (προχθές) τον ρωσικό στρατό να απαντήσει με "άκρα αυστηρότητα" σε κάθε δύναμη που θα τον απειλούσε στη Συρία.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απηύθυνε έκκληση από την πλευρά του στη Ρωσία για "ηρεμία" προειδοποίησε, όμως, ότι η υπομονή της Άγκυρας έχει "όρια".

Δείτε ακόμα:

Οι ρωσικές κυρώσεις επιδεινώνουν την οικονομία της Τουρκίας

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Τι λένε οι πιλότοι που αναχαιτίζουν τα τουρκικά F-16

Η «μπαμπεσιά» του Τούρκου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ