ΚΟΣΜΟΣ

Ανάπτυξη 7.000 Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα Αρμενίας με Τουρκία

Ανάπτυξη 7.000 Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα Αρμενίας με Τουρκία

Ρώσοι στρατιώτες επιστρατεύονται κοντά στα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Γερεβάν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και ενώ κλιμακώνεται η κόντρα της Άγκυρας με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση να σταλούν στρατεύματα στην Αρμενία είχε ήδη υπογραφεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και η ανάπτυξή τους θα αρχίσει σύντομα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 7.000 στρατιώτες που θα τοποθετηθούν στα τουρκοαρμενικά σύνορα.

Στα ρωσικά στρατεύματα που αναπτύσσονται βρίσκονται και μηχανοκίνητες μονάδες με πυραύλους ενώ θα υποστηρίζονται και από άρματα μάχης.

Η αρμενική κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από τη Ρωσία να αναπτύξει τα στρατεύματά της κοντά στα σύνορα με την Τουρκία φοβούμενη ένοπλη επίθεση στη χώρα της.

Νωρίτερα, κορβέτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ένα σκάφος της ακτοφυλακής ανάγκασαν ένα εμπορικό πλοίο που έφερε τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία αφού παρεμβλήθηκε στην πορεία σκαφών μιας κριμαϊκής ενεργειακής εταιρίας που ρυμουλκούσαν γεωτρύπανα.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την επομένη του θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο με ρωσική φρεγάτα να ρίχνει προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού αλιευτικού σκάφους, στα ανοιχτά της Λήμνου, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταξύ τους σύγκρουση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ