ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα
Για τον Σουλτάνο του Μπρουνέι, η απαγόρεψη εορτασμού των Χριστουγέννων αποτελεί ένα καλό μέτρο για να προστατευθεί η πίστη των μουσουλμάνων... Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images/Ideal Image

Με φυλάκιση πέντε ετών κινδυνεύει πλέον όποιος γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο Βόρνεο, μετά τη νέα οδηγία που δόθηκε από τον Σουλτάνο του Μπρουνέι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, με φυλάκιση «φλερτάρουν» όσοι στέλνουν σε τρίτους ευχετήριες κάρτες ή εντοπίζονται να φορούν σκουφάκια του Άγιου Βασίλη!

Σύμφωνα με την Telegraph, δικαίωμα εορτασμού των Χριστουγέννων έχουν μόνοι οι μη μουσουλμάνοι και αυτοί εφόσον έχουν πρώτα ειδοποιήσει τις Αρχές και πάντα εντός των ορίων των κοινοτήτων τους.

Ο λόγος για τον οποίο ο Σουλτάνος θεώρησε σωστό να επιβάλει το συγκεκριμένο μέτρο αφορά στην προστασία της πίστης των μουσουλμάνων, που αποτελούν περίπου το 65% του συνολικού πληθυσμού στο Βόρνεο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πολλοί από τους πολίτες αγνόησαν τον κίνδυνο και σε ένδειξη διαμαρτυρίας πόσταραν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκουφάκια του Άι Βασίλη συνοδευόμενο από ευχές υπό το hashtag #myfreedom.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ