ΚΟΣΜΟΣ

Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν φέτος στην Ευρώπη

Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν φέτος στην Ευρώπη

Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έφθασαν δια ξηράς και θαλάσσης σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα και Κύπρο – ξεπέρασε φέτος το ένα εκατομμύριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, από τις συνολικά 1.005.504 αφίξεις έως τις 21 Δεκεμβρίου, η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων αυτών – 816.752 – έφθασαν δια θαλάσσης στην Ελλάδα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης είχε δώσει συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη βδομάδα όταν και ανακοίνωσε ότι οι προσφυγικές ροές είναι φέτος τετραπλάσιες από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης είχε πει:

Οι ροές είναι πολύ αυξανόμενες φέτος. Είναι πιθανόν, μέχρι την Τρίτη μπορεί και νωρίτερα, να φτάσουμε το 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που μπήκαν στην Ευρώπη. Αυτό είναι εντυπωσιακό. Ο αριθμός έχει τετραπλασιαστεί από το 2014.

Ο Ζ. Μίλμαν τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 422 θάνατοι στη θάλασσα από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Πρόκειται για εφτά θανάτους ημερησίως.

Προφανώς αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Θα είναι δύσκολος χειμώνας, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον περσινό. Όσο μπορούμε να προβλέψουμε οι ροές θα είναι αθρόες.

Διαβάστε επίσης

Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες τον χρόνο στην Ευρώπη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ