ΚΟΣΜΟΣ

«Οι τοίχοι της καλοσύνης» κρατούν τους άστεγους ζεστούς

«Οι τοίχοι της καλοσύνης» κρατούν τους άστεγους ζεστούς
Οι "Τοίχοι της Καλοσύνης" Twitter

Ψάχνετε για κάτι που θα αποκαταστήσει την πίστη σας στην ανθρωπότητα; Το παρακάτω περιστατικό ίσως σας κάνει.

Ενώ στο Ιράν επικρατεί βαρύς χειμώνας, οι κάτοικοι έχουν βρει δημιουργικές λύσεις για να βοηθήσουν τους άστεγους να παραμείνουν ζεστοί: Τους «τοίχους καλοσύνης», όπου όποιος επιθυμεί κρεμά ρούχα και εφόδια.

Το μήνυμα είναι απλό: «Αν δεν το χρειάζεστε αφήστε το. Αν το χρειάζεστε, πάρτε το» και αναγράφεται δίπλα σε κρεμάστρες που βρίσκονται στον τοίχο.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, υπάρχουν 15.000 άστεγοι στο Ιράν. Από αυτούς, το ένα τρίτο είναι γυναίκες. Ωστόσο, μη επίσημες εκτιμήσεις τοποθετούν αυτόν τον αριθμό ψηλότερα.

Η ιρανική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει από το 2014, μετά από δύο χρόνια ύφεσης. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό, στο 11,4%, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας των τοίχων της καλοσύνης, οφείλεται στα social media, όπου οι πολίτες αναρτούν φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το hastag #WallOfKindness.

Πανωφόρια, παντελόνια, καπέλα και φόρμες είναι κρεμασμένα σε τοίχους ενώ σποραδικά περαστικοί περνούν και αφήνουν ό,τι διαθέτουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ