ΚΟΣΜΟΣ

Άδεια παραμονής στο «κορίτσι της Μέρκελ»

Άδεια παραμονής στο «κορίτσι της Μέρκελ»
Twitter

Υπήρξε μια από της εικόνες-σταθμός για τη χρονιά που φεύγει. Η 14χρονη Παλαιστίνια Ριμ Σαχουίλ βάζει τα κλάματα σε τηλεοπτική εκπομπή όταν η καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ της λέει πως η Γερμανία δεν μπορεί να δεχτεί όποιον θέλει να μείνει εκεί.

Η καγκελάριος χαϊδεύει την Σαχουίλ στην πλάτη, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλιο του γερμανικού Τύπου και την δημιουργία ενός hashtag με την ονομασία #merkelstrechelt (Μέρκελ-χάδια)

Από ότι φαίνεται για την ώρα η ιστορία της Σαχουίλ έχει καλό τέλος. Σύμφωνα με την Bild στην 14χρονη Παλαιστίνια δόθηκε άδεια παραμονής έως τις 17 Οκτωβρίου 2017.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ» γράφει ο τίτλος της Bild που επικαλείται το γραφείο Μετανάστευσης του Ρόστοκ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα η Σαχουίλ διαπρέπει στο σχολείο ενώ άδεια παραμονής εξασφαλίστηκε και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της, τους γονείς και τον αδερφό της.

«Είμαι ευχαριστημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ», δήλωσε στην Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. «Η περίοδος αβεβαιότητας έχει τελειώσει και μπορεί να μείνει εδώ».

Όλα αυτά ενώ η καγκελάριος Μέρκελ έχει αναδειχθεί ήδη πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει από μια σειρά από έντυπα (Τime, Financial Times) εξαιτίας της πολιτικής της να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας στους πρόσφυγες τον περασμένο Αύγουστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ