ΚΟΣΜΟΣ

Χάρισαν την ποινή στον Iron Man, λόγω Χριστουγέννων

Χάρισαν την ποινή στον Iron Man, λόγω Χριστουγέννων
CNN

Ο ηθοποιός Robert Downey Jr, «εκμεταλλεύτηκε» το πνεύμα των γιορτών και έλαβε χάρη από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Jerry Brown για την υπόθεση του 1996 για κατοχή ναρκωτικών.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Iron Man» ήταν ένας από τους 91 κατηγορούμενους που ο κυβερνήτης τους έδωσε χάρη, στο πλαίσιο του «εθίμου» κάθε παραμονή των Χριστουγέννων να απονέμεται χάρη σε ορισμένους ανθρώπους που έχουν διαπράξει ήσσονος σημασίας κακουργήματα.

Ο «Iron Man» το 1996 είχε καταδικαστεί για κατοχή ναρκωτικών, για κρυμμένο όπλο στο αυτοκίνητο του αλλά και για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Γι’ αυτή την υπόθεση πέρασε ένα χρόνο και τρείς μήνες στη φυλακή. Ο ηθοποιός έχει ιστορικό, βέβαια, με τα ναρκωτικά αφού και το εξέτισε μικρή ποινή φυλάκισης πάλι για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού γραφείου της Καλιφόρνια οι υποψήφιοι για αυτή τη χριστουγεννιάτικη χάρη πρέπει να αποδείξουν στις δικαστικές Αρχές ότι έχουν επανορθώσει και έχουν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους έχουν επιδείξει «παραγωγικές και νομοταγείς συμπεριφορές».

«Οι χάρες αυτές δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και τονίζεται, ότι ο Robert Downey Jr., «έχει πληρώσει ήδη το χρέος του προς την κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ