ΚΟΣΜΟΣ

Αγγίζουν τα 500.000 τα θύματα της γρίπης στην Ιταλία

Αγγίζουν τα 500.000 τα θύματα της γρίπης στην Ιταλία
Εντελώς διαφορετικά περίμεναν να περάσουν τις γιορτές περίπου 500.000 Ιταλοί... JOKER/Alexander Stein/ullstein bild via Getty Images/Ideal Images

Γιορτές με γρίπη κάνουν περίπου 500.000 άτομα στην Ιταλία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ιός της γρίπης έχει μεταδοθεί σε 477.000 Ιταλούς, ενώ βάσει εκτιμήσεων, η φάση ανώτατης διάδοσής του θα ξεκινήσει αμέσως μετά την γιορτή των Θεοφανείων.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι πιθανότατα και λόγων των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, οι Ιταλοί με πυρετό και διάφορα συμπτώματα της γρίπης είναι φέτος λιγότεροι συγκριτικά με το 2014. Αποτελούν εξαίρεση οι κάτοικοι των περιοχών του Τορίνο, της περιφέρειας Τρεντίνο, στα σύνορα με την Αυστρία και της Μαζιλικάτα, κοντά στην Καλαβρία, στην Κάτω Ιταλία.

«Όποιος έχει ανεβάσει πυρετό ή έχει ισχυρό πονόλαιμο, καλό θα είναι, τις ημέρες αυτές, να αποφεύγει να φιλά συγγενείς και φίλους. Καλύτερα, αν θέλει να είναι ούτως ή άλλως εκδηλωτικός, να τους αγκαλιάζει και να τους εύχεται, με τον τρόπο αυτό, καλές γιορτές», λένε οι γιατροί, σε συνεντεύξεις τους στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όσο για την διατροφή, συμβουλεύουν, όπως πάντα, τους ασθενείς, να προτιμούν άπαχα φαγητά, λαχανικά, φρούτα και να φροντίζουν για συνεχή ενυδάτωση. Ό,τι δηλαδή αφήνει αδιάφορο τον κόσμο σε μια τέτοια, εορταστική περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ