ΚΟΣΜΟΣ

ISIS: Φετφά για το σεξ με τις υπόδουλες γυναίκες

ISIS: Φετφά για το σεξ με τις υπόδουλες γυναίκες
Twitter

Εντυπωσιακά λεπτομερείς οδηγίες αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας μαχητής του ΙSIS μπορεί να κάνει σεξ με μια υπόδουλη σε αυτόν γυναίκα περιλαμβάνει η φετφά που εξέδωσαν οι θεολόγοι του ισλαμικού κράτους.

Το κείμενο που εντόπισαν αμερικάνικες ειδικές δυνάμεις σε μια επιδρομή τους εναντίον αξιωματούχου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αποτελεί μια πολύ καλή πηγή για την κοσμοθεωρία του ΙSIS. Η υποδούλωση των γυναικών είναι μέσα στα πράγματα που όχι μόνο δεν ενοχλούν, αλλά αντιθέτως ενθαρρύνονται.

Ανάμεσα στους «περιορισμούς» τους οποίους έχει να αντιμετωπίσει ο «ιδιοκτήτης» μιας γυναίκας είναι η απαγόρευση σε πατέρα και γιο να έχουν ερωτική επαφή με την ίδια σκλάβα, η απαγόρευση έκτρωσης για την γυναίκα που θα μείνει έγκυος και η απαγόρευση στον «κάτοχο» μάνας και κόρης να κάνει σεξ και με τις δύο.

Γυναίκες που ανήκουν σε πάνω από ένα άντρα μπορεί να γίνουν αντικείμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και από τους δύο, καθώς όπως λέει η φετφά «αποτελούν κοινή ιδιοκτησία».

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κατηγορηθεί για συστηματικούς βιασμούς, κακοποιήσεις και υποδούλωση γυναικών, ειδικά μελών της κοινότητας των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ.

Οι αξιωματούχοι του Ισλαμικού Κράτους όχι μόνο δεν αρνούνται αυτές τις κατηγορίες αλλά πολύ πρόσφατα προχώρησαν και στη δημιουργία τμήματος επιφορτισμένου με την μοιρασιά των «λαφύρων πολέμου», δηλαδή των γυναικών που υποδουλώνονται.

Η πρακτική της υποδούλωσης ανθρώπων από το Ισλαμικό Κράτος έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μέσα στον ισλαμικό Κόσμο.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 περισσότεροι από 120 ειδικοί στον ισλαμικό κόσμο εξέδωσαν ανοιχτή επιστολή προς τον ηγέτη του ISIS Αλ- Μπαγκντάντι στην οποία υποστήριζαν πως η επαναφορά της δουλείας αντίκειται στις αρχές του Ισλάμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ