ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστιο καλαμάρι στην Ιαπωνία

Τεράστιο καλαμάρι στην Ιαπωνία
CNN Greece

Μάγεψε τα πλήθη το καλαμάρι γίγας μήκους τεσσάρων μέτρων που έχασε τον δρόμο του και κατέληξε στα νερά ενός λιμανιού της Ιαπωνίας επαναπροωθήθηκε προς τα ανοικτά του ωκεανού.

Το μεγάλο ασπόνδυλο, μήκους τεσσάρων μέτρων, ανακαλύφθηκε από αλιείς πριν από περίπου μία εβδομάδα την 24η Δεκεμβρίου στο λιμάνι Τογιάμα, στις βορειοδυτικές ακτές της Ιαπωνίας.

Το τεράστιο καλαμάρι ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε ολόκληρη την πόλη όχι μόνο για το τεράστιο μέγεθός του αλλά και για το πορφυρό του χρώμα.

Ο δύτης Ακινόμπου Κιμούρα, βοήθησε το καλαμάρι να επαναπροσανατολιστεί και να κατευθυνθεί προς τα ανοιχτά. Όπως αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi ήταν μία δύσκολη αποστολή καθώς το ασπόνδυλο τυλίχθηκε γύρω από το σώμα του και γραπώθηκε στο χέρι του.

«Ήταν απίστευτα όμορφο, το σώμα του ήταν λαμπερό κόκκινο» σημείωσε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο TBS, υπεύθυνος του τοπικού ενυδρείου Οουζού, που απαθανάτισε με τον υποβρύχιο φακό του το καλαμάρι.

Τεράστια καλαμάρια αιχμαλωτίζονται συχνά στα δίκτυα των ψαράδων στην Ιαπωνία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όμως είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει κανείς να τα παρατηρήσει ζωντανά.

Το είδος αυτό, το Architeuthis Dux, παραμένει για τους επιστήμονες ένα μυστηριώδες πλάσμα που ζει σε βαθιά νερά, ενώ το μήκος του ενδέχεται να φθάσει τα 10 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ