ΚΟΣΜΟΣ

Σε ισόβια καταδικάστηκε το ζευγάρι που θα αιμοτοκυλούσε το Λονδίνο

Σε ισόβια καταδικάστηκε το ζευγάρι που θα αιμοτοκυλούσε το Λονδίνο
Guardian

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στους επίδοξους βομβιστές που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Πρόκειται για τον 25χρονο Μοχάμεντ Ρεχμάν που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη βάσει της οποίας πρέπει να μείνει τουλάχιστον 27 χρόνια στη φυλακή πριν αποκτήσει το δικαίωμα να ζητήσει αναστολή.

Η σύζυγός του, η 24χρονη Σάνα Αχμέντ Καν, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη και θα παραμείνει τουλάχιστον 25 χρόνια στη φυλακή.

Οι επίδοξοι βομβιστές σχεδίαζαν ένα νέο αιματοκύλισμα στο εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο ή, εναλλακτικά, σε κάποιο σταθμό του μετρό.

Το ζευγάρι είχε σκοπό να εκτελέσει το σχέδιο ανήμερα της 10ης «επέτειου» των βομβιστικών επιθέσεων που είχαν σημειωθεί στις 7/7/2005 στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν όταν ο Ρίμαν άρχισε να θέτει ερωτήματα στους χρήστες του twitter για το ποιος ήταν ο καλύτερος στόχος: «Το εμπορικό κέντρο Westfield του Λονδίνου ή το μετρό;» ρωτούσε μέσω ενός προφίλ με το ψευδώνυμο «σιωπηλός βομβιστής», το οποίο είχε φωτογραφία του διαβόητου Τζιχάντι Τζον.

Και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι για το γεγονός ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια φονική επίθεση, επηρεασμένοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή ο επίδοξος βομβιστής βρίσκονταν μόλις λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της συσκευής που αν πυροδοτούνταν θα είχε προκαλέσει μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σε έφοδο των αστυνομικών αρχών στο σπίτι του ζεύγους βρέθηκαν μεταξύ άλλων 10 κιλά εκρηκτικών, ενώ στα κινητά και τους υπολογιστές τους βρέθηκαν εγχειρίδια κατασκευής βομβών και εκρηκτικού υλικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ