ΚΟΣΜΟΣ

Αναδιοργανώνεται ο κινεζικός στρατός

Αναδιοργανώνεται ο κινεζικός στρατός
Reuters

Lifting στον κινεζικό στρατό κάνει ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ για να ανοικοδομήσει το όνειρο των ισχυρών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο κινέζος πρόεδρος, στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις πιο αποτελεσματικές μειώνοντας παράλληλα το δυναμικό τους κατά 300.000 μέλη, στα 2 εκατομμύρια άτομα αλλά και να ενισχύσει τον έλεγχο του Κομμουνιστικού Κόμματος στον στρατό.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα, μεταδίδει το ΑΠΕ, αφορούν τη δημιουργία τριών νέων μονάδων. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια μονάδα για την επίβλεψη του οπλοστασίου στρατηγικών πυραύλων, μια γενική διοίκηση για τον στρατό ξηράς και μια μονάδα υποστήριξης στα στρατεύματα μάχης.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε πως η δημιουργία μιας μονάδας για τα πυρηνικά δεν σημαίνει αλλαγή στη στρατηγική πολιτική της Κίνας, αλλά αποτελεί απλώς μια αναδιοργάνωση. Δύο μέρες νωρίτερα, το Πεκίνο είχε ανακοινώσει ότι κατασκευάζει ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, την ώρα που η Κίνα βρίσκεται σε διένεξη με γειτονικές της χώρες για πολλά νησιά στη Σινική Θάλασσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ