ΚΟΣΜΟΣ

Βόρειος Κορέα: Προχωρήσαμε σε επιτυχημένο τεστ ρίψης βόμβας υδρογόνου

Βόρειος Κορέα: Προχωρήσαμε σε επιτυχημένο τεστ ρίψης βόμβας υδρογόνου
Sovfoto/UIG via Getty Images/Ideal Images

Σε ρίψη βόμβας υδρογόνου οφείλεται η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1R που σημειώθηκε στις 04.30 (ώρα Ελλάδος), όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Βορείου Κορέας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Βόρειος Κορέα προχώρησε σε «επιτυχημένο τεστ ρίψης βόμβας υδρογόνου», το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1R.

Η πυρηνική δοκιμή από πλευράς Βορειοκορεατών έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό και ενδεικτικό είναι ότι η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για το περιστατικό.

Αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού, αξιωματούχοι της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νοτίου Κορέας έκαναν λόγο για πιθανή πυρηνική δοκιμή και επιβεβαιώθηκαν περίπου μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 05.30 ώρα Ελλάδος, όταν η δημόσια τηλεόραση της Β. Κορέας μετέδωσε την είδηση περί πραγματοποίησης δοκιμαστικής ρίψης βόμβας υδρογόνου.

Αναμένονται αντιδράσεις, τόσο από την Ιαπωνία και την Κίνα, όσο και από τις ΗΠΑ που νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι ερευνούν το συμβάν.

Ο στρατός της Ν. Κορέας θα παρακολουθεί τους Βορειοκορεάτες

Υπό τη στενή παρακολούθηση του στρατού της Νοτίου Κορέας θα βρίσκεται η Βόρειος Κορέα μετά την ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ για επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας αμέσως μετά την παραδοχή από πλευράς Βορειοκορεατών ότι προχώρησαν σε επιτυχημένη δοκιμή με ρίψη βόμβας υδρογόνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Καταδικάζει η διεθνής κοινότητα την πυρηνική δοκιμή της Β.Κορέας

Ο στρατός της Ν. Κορέας θα παρακολουθεί τους Βορειοκορεάτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ