ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και στη Ζυρίχη την Πρωτοχρονιά

Σοκ: Σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και στη Ζυρίχη την Πρωτοχρονιά
Alessandro Della Bella/Getty Images/Ideal Image

Μορφή χιονοστοιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στην αυγή του 2016 καθώς μετά την Κολωνία, παρόμοιες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας και για τη Ζυρίχη.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, "κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές" ενώ παραλληλίζονται τα περιστατικά αυτά που στιγμάτισαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, απευθύνοντας έκκληση σε ενδεχόμενους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και πιθανά θύματα να σπεύσουν να παρουσιαστούν στις αρχές.

Συνολικά περίπου 25 κλοπές καταγγέλθηκαν στη διάρκεια της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, την ώρα που 120.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στις όχθες της λίμνης της πόλης, μεταδίδει το Reuters.

Πολλές είναι οι γυναίκες που κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν -ιδιαίτερα τις τελευταίες 24 ώρες- και τις κακοποίησαν σεξουαλικά ενώ τουλάχιστον 6 γυναίκες είπαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν «πολλοί άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν διεισδύσει στο πλήθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ