ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος έξω από το σπίτι του Μπάουι στη Νέα Υόρκη

Θρήνος έξω από το σπίτι του Μπάουι στη Νέα Υόρκη
REUTERS/Mike Segar

Με δάκρυα στα μάτια οι θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπάουι συγκεντρώθηκαν έξω από την οικία του θρυλικού καλλιτέχνη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, για να αφήσουν λίγα λουλούδια και να ανάψουν κεριά στη μνήμη του.

«Νιώθω απόγνωση, όπως όλος ο κόσμος» είπε η Πενελοπί Μπαζιέ, 33 ετών, μία Γαλλίδα που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της για την απώλεια του Βρετανού τραγουδιστή της ροκ μουσικής, ο οποίος απεβίωσε χθες χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 69 ετών.

Ορισμένοι έσπευσαν έξω από το σπίτι του πριν από το ξημέρωμα, αμέσως μόλις έμαθαν τη δυσάρεστη είδηση, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ξύπνησα τον σύζυγό μου, του είπα "Στιβ, ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε"», περιέγραψε η Μισέλ Λυν, που έσπευσε για να αποτίσει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη πριν καν πάει στη δουλειά της, ενώ είχε φωτογραφίες του Μπάουι στην τσάντα της.

«Ανέκαθεν τον θαύμαζα, οι φίλοι μου επίσης. Το βλέπαμε στις φωτογραφίες ότι είχε αδυνατίσει πολύ, ανησυχούσαμε, όμως δεν σκέφτεσαι πάντα αυτό που μπορεί να έρθει... Ήταν ένας θαυμάσιος καλλιτέχνης από κάθε άποψη, πάντα μπροστά από την εποχή του» προσέθεσε η ίδια, η οποία αφηγήθηκε ότι πήγαινε συχνά να τον δει σε συναυλίες, την πρώτη φορά στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν.

«Συγκλονίστηκα» τότε, τόνισε.
Μπροστά από το κτίριο στην οδό Λαφαγιέτ στο Σόχο, βρίσκονται δεκάδες μπουκέτα λουλουδιών, κεριά, σημειώματα με μηνύματα για τον Μπάουι.

«Αντίο, Ντέιβιντ» αναγράφεται στο σημείωμα της Πενελοπί.

«Σε ευχαριστούμε Ντέιβιντ που οι Θεοί μας ευλόγησαν όλους» γράφει ένας άλλος θαυμαστής του, ο πρώτος που άφησε το σημείωμά του, πριν καν ξημερώσει, μαζί με ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και ένα κερί κοντά στην είσοδο του κτιρίου.

Η Χορχίνα Μπερόσπε, μία Ισπανίδα ηλικίας 45 ετών διαμένει στη συνοικία. Προτού μεταβεί έξω από το κτίριό του άκουσε τα τραγούδια του για μία ώρα. Δηλώνει ότι είναι «πολύ θλιμμένη».

«Ήταν ένας εξαιρετικός μουσικός, περιστοιχισμένος από εξαιρετικούς συνεργάτες. Μεγάλωσα με εκείνον, με συνάρπαζε από τότε που ήμουν μικρή» υπογράμμισε, ενώ πολλοί γείτονές του πηγαινοέρχονται σκυθρωποί και χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

«Πολλοί τον αντέγραψαν, ωστόσο κανείς πραγματικά δεν έφθασε στο επίπεδό του» επισήμανε ένας άλλος θαυμαστής του, που δε μπορεί να ξεπεράσει το σοκ του αναπάντεχου θανάτου αυτού του τεράστιου μουσικού.

Διαβάστε ακόμα:

Όταν ο Ντέβιντ Μπάουι απάντησε το ερωτηματολόγιο του Προυστ

Madonna, Iggy Pop, Κάνιε Ουέστ και άλλοι αποχαιρετούν τον Ντέβιντ Μπόουϊ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ