ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Το «μυστικό» που παίρνει μαζί του στη φυλακή ο «Ορέστης»

Serial killer στην Κύπρο: Το «μυστικό» που παίρνει μαζί του στη φυλακή ο «Ορέστης»
AP Photo/Philippos Christou

Τα θύματά του serial killer της Κύπρου ήταν αλλοδαπές γυναίκες τις οποίες εντόπιζε μέσω διάφορων εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι τοποθεσίες που πετούσε τα πτώματά τους ήταν καλά «μελετημένες». 

Η ασχολία του ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, καθώς και η εργασία στην Εθνική Φρουρά ως ίλαρχος τού έδωσαν τις λύσεις για το πού θα κρύψει τα πτώματα των θυμάτων του. Από τη μέρα της αποκάλυψης του εγκλήματος, στις 14 Απριλίου, ο Νίκος Μεταξάς είχε χρόνο προκειμένου να ξεφορτωθεί τεκμήρια που τον ενοχοποιούσαν.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφηνε από τις συνομιλίες με τα θύματά του. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας και τα μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «ξεσκόνισαν» όλα τα ίχνη του προκειμένου να οδηγηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε την Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive, ένα ήταν το μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί ο 35χρονος «Ορέστης» και αυτό παίρνει μαζί του στις φυλακές. Πρόκειται για το κινητό του τηλέφωνο για το οποίο έδωσε κάποιες πληροφορίες στους ανακριτές για το πού βρίσκεται. Παρά τις έρευνες που έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία ισχυρίστηκε ότι είχε πετάξει το κινητό, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Σημειώνεται πως η κάρτα sim την οποία ο 35χρονος αποπειράθηκε να καταπιεί κατά τη σύλληψή του ήταν της ίδιας συσκευής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το «μυστικό» που φαίνεται ότι παίρνει μαζί του είναι το κίνητρο που τον οδήγησε στα εγκλήματα. Ο ισχυρισμός μέσα από το χειρόγραφό του ότι δεν γνωρίζει τι τον οδήγησε στο έγκλημα καθώς επίσης και το ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν το τι τον οδήγησε δεν θεωρείται ως «απάντηση» στο κίνητρο.

Περιγράφοντας τα γεγονότα η Κατηγορούσα Αρχή έκανε λόγο για «φθηνές δικαιολογίες» οι οποίες δόθηκαν από τον 35χρονο.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Μεταξάς καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια, μετά από διαδικασία εξπρές.

Αυτούσια η χειρόγραφη απολογία του «Ορέστη», που εξασφάλισε το offsite.com.cy

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες. Αναγνωρίζω πως, το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο για να μην κάνω όσα έκανα. Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτο είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας.

Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα.

Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω.

Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες».

thumbnail PARADOXI ORESTI 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ