Ολάντ: «Σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης» η Γαλλία
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τη χώρα «σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης», λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για επαναπροσδιορισμό του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου της Γαλλίας.
Ο Ολάντ εξέθεσε μια σειρά προτεινόμενων οικονομικών μέτρων, σήμερα Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του προς τους επιχειρηματίες της Γαλλίας, για την ενίσχυση της γαλλικής ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας που διαρκεί αρκετά χρόνια.
Τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε ο γάλλος πρόεδρος είναι μάλλον μετριοπαθή ενώ ο ίδιος τόνισε πως δεν πρόκειται να τεθεί υπό αμφισβήτηση το 35ωρο εργασίας την εβδομάδα.
Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε την επείγουσα ανάγκη επικαιροποίησης του εργασιακού μοντέλου ώστε να γίνει φιλικότερο προς το επιχειρηματικό μοντέλο της Γαλλίας και μάλιστα άμεσα, σε μια ολοένα και περισσότερο παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
ΕΟΔΥ: Συνολικά 21 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Τα περισσότερα στην Αττική
11:28
Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - «Φωτιά» τα ενοίκια για τη φοιτητική στέγη
11:23
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των 388 καμερών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη
11:15
Τρεις συλλήψεις και αλληλοκατηγορίες μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς στα ορεινά της Κρήτης
11:06