ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Χίλαρι Κλίντον νίκησε τον Μπέρνι Σάντερς στις εκλογές της Αϊόβα

ΗΠΑ: Η Χίλαρι Κλίντον νίκησε τον Μπέρνι Σάντερς στις εκλογές της Αϊόβα
REUTERS/Adrees Latif

Νικήτρια αναδείχθηκε η Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος κερδίζοντας τον κυριότερο αντίπαλό της Μπέρνι Σάντερς κυριολεκτικά στο νήμα.

Το Κόμμα ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα, όπου με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 49,8% έναντι 49,6% που έλαβε ο γερουσιαστής Σάντερς.

Το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον είχε ήδη αρχίσει να πανηγυρίζει από νωρίς το πρωί τη νίκη της, ενώ εκείνη δήλωσε «ενθουσιασμένη» και «ανακουφισμένη» από το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών.

Από την πλευρά του ο Σάντερς εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα απέναντι στην πρώην υπουργό και έκανε λόγο για θεαματική πρόοδο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

"Ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας όντας 40-50 μονάδες πίσω” από τη Χίλαρι Κλίντον, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πριν ακόμη ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα."Είτε χάσουμε με ελάχιστη διαφορά είτε κερδίσουμε, αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, είμαστε πολύ υπερήφανοι για την προεκλογική εκστρατεία μας", τόνισε.

Οι επόμενες προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Φεβρουαρίου στο Νιου Χαμσάιρ, μια Πολιτεία που πιστεύεται ότι θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στον Σάντερς ο οποίος εκλέγεται στο γειτονικό Βερμόντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ