ΚΟΣΜΟΣ

Συνέλαβαν ηλικιωμένους τουρίστες στην Ταϊλάνδη γιατί έπαιζαν μπριτζ

Συνέλαβαν ηλικιωμένους τουρίστες στην Ταϊλάνδη γιατί έπαιζαν μπριτζ
Flickr.com

 Μια ομάδα ηλικιωμένων παικτών bridge στην πόλη θέρετρο Pattaya της Ταϊλάνδης, βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν δέχθηκε επίσκεψη από την αστυνομία την Τετάρτη.

32 αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, Σουηδών, Νορβηγών, Γερμανών, Καναδών, Ολλανδών, Νεοζηλανδών και Αυστραλών πολιτών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιδρομής κατά του τζόγου, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP. Είπαν ότι δεν έπαιζαν με χρήματα, αλλά κρατήθηκαν για κατοχή πολλών παιγνιόχαρτων. Η στρατιωτικοί κυβερνήτες της Ταϊλάνδης έχουν ορκιστεί να εκμηδενίσουν τη διαφθορά και το έγκλημα.

Οι παίκτες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση την Πέμπτη, ύστερα από κράτηση 12 ωρών.
Μία 84χρονη ολλανδή γυναίκα ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Pattaya One. Η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε την έφοδο της στον σύλλογο του bridge, αφού αυτοί δωροδόκησαν το κέντρο καταπολέμησης της διαφθοράς.

Τα μέλη παραβίασαν ένα νόμο του 1935, τον νόμο των χαρτοπαιγνίων, που απαγορεύει σε άτομα να έχουν στην κατοχή του περισσότερα από 120 παιγνιόχαρτα, έγραψε η τοπική εφημερίδα. Ο πρόεδρος του πρωταθλήματος bridge της Ταϊλάνδης ταξίδεψε στην Pattaya για να εξηγήσει στην αστυνομία πως παίζεται το bridge, πρόσθεσε η εφημερίδα. Η Ταϊλάνδη έχει πολύ αυστηρούς νόμους περί παιχνιδιών τζόγου, με σχεδόν όλες τις μορφές τυχερών παιχνιδιών να απαγορεύονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ