ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν, κατέρρευσαν κτίρια

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν, κατέρρευσαν κτίρια
REUTERS / STRINGER

Κτίρια κατέρρευσαν στην Τάι-ναν, μια πόλη στη νότια Ταϊβάν, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο νησί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (22.00 ώρα Ελλάδα σήμερα). Εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες εγκλωβισμένους. 

Οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης κατευθύνονται στο κτίριο αυτό και οι τοπικές αρχές συγκρότησαν μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών, είπε ένας αξιωματούχος του δήμου, ο Λιου Σι-τσουνγκ, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Περίπου 30 άτομα απεγκλωβίστηκαν από ένα κτήριο επτά ορόφων, το οποίο επίσης κατέρρευσε, μετέδωσε το Reuters.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS που αρχικά ανέφερε ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών, αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθός της, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για έναν σεισμό 6,4 βαθμών.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 στο νησί είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2.400 άνθρωποι.

taiwan2

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο νότιο τμήμα του νησιού, σε απόσταση μόλις 22 χιλιομέτρων από την πόλη Γιουτζίν και 36 χιλιομέτρων από πόλη Ταϊνάν. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ