ΚΟΣΜΟΣ

Κολωνία: Σάλος από την on camera παρενόχληση δημοσιογράφου

Κολωνία: Σάλος από την on camera παρενόχληση δημοσιογράφου
RTBF

Άλλο ένα επεισόδιο σεξουαλικής παρενόχλησης, αυτή τη φορά, on camera, επιτείνει την ανησυχία στην Κολωνία, εν μέσω του περίφημου καρναβαλιού της πόλης.

Η δημοσιογράφος της βελγικής τηλεόρασης μετέδιδε ζωντανά για το κανάλι RTBF, όταν ένας νέος εμφανίστηκε από πίσω της, επιδιδόμενος σε άσεμνες χειρονομίες. Η ίδια καταγγέλλει πως ένας άνδρας τη φίλησε στο λαιμό και κάποιος ψιθύρισε στο αυτί της κάτι...

«Όσο περίμενα για το ζωντανό μου, ένας από τους τρεις άνδρες έπιασε το στήθος μου. Εκείνη τη στιγμή, έχασα την ψυχραιμία μου. Γύρισα και του είπα στα αγγλικά: ‘’Δε θα επιτρέψω να ξανασυμβεί αυτό. Μην τολμήσεις να με αγγίξεις ξανά’’», τόνιζε αργότερα η Εσμαράλντα Λάμπιε (Esmeralda Labye), η οποία διευκρινίζει πως οι άνδρες φαίνονταν να είναι Ευρωπαίοι: «Θέλω να τονίσω πως – κι αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για εμένα – πως το περιστατικό προκλήθηκε από νέους άνδρες που μιλούσαν γερμανικά».

reporter

RTBF

Μετά το περιστατικό, η Λάμπιε διέκοψε το ζωντανό. Το γραφείο του δημάρχου της Κολωνίας απολογήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό. Λίγο αργότερα, ένας 17χρονος νεαρός, συνοδευόμενος από τη μητέρα του, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ως το πρόσωπο που ασχημονούσε πίσω από τη δημοσιογράφο. Ο ίδιος απολογήθηκε για τις άσεμνες χειρονομίες αλλά ξεκαθάρισε πως δεν άγγιξε ούτε παρενόχλησε τη ρεπόρτερ. Η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του από το βίντεο που είχε στη διάθεσή της, άφησε τον 17χρονο ελεύθερο.

Οι υπεύθυνοι του RTBF, συνεργαζόμενου δικτύου με το CNN, αποφάσισαν να μη μεταδώσουν το εν λόγω βίντεο, δημοσιοποιώντας μόνο δύο φωτογραφίες από το περιστατικό.

Η Κολωνία βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό νέου κύματος σεξουαλικών επιθέσεων, μετά τις καταγγελίες πλήθους γυναικών πως υπήρξαν θύματα παρενόχλησης από μετανάστες – όπως υποστήριξαν – την Πρωτοχρονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ