ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ταϊβάν: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Σεισμός Ταϊβάν: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης
REUTERS/ TYRONE SIU

Ζωντανό ανασύρθηκε ένα κοριτσάκι οκτώ ετών, που ήταν παγιδευμένο για περισσότερες από 60 ώρες στα ερείπια της 17όροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε από τον σεισμό στην Ταϊβάν.

Σύμφωνα με το Reuters, η μικρή Λιν Σου-Τσιν είχε τις αισθήσεις της παρά το γεγονός ότι είχε παραμείνει περισσότερες από 60 ώρες εγκλωβισμένη στα ερείπια και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Άλλος ένας επιζών, ένας άνδρας ονόματι Λι Τσουνγκ-Τιαν, ανασύρθηκε λίγο μετά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν live εικόνες της διάσωσής του.

Μια ακόμα γυναίκα, βρέθηκε ζωντανή, κάτω από το σώμα του νεκρού άντρα της, ενώ ο δίχρονος γιος τους δεν τα κατάφερε και βρέθηκε νεκρός λίγο παραδίπλα.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της πόλης Ταινάν, την οποία έπληξε ο ισχυρός σεισμός, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100. “Οι νεκροί που ανασύρονται από τα συντρίμμια είναι περισσότεροι από αυτούς που βγαίνουν ζωντανοί, και συνεχίζουν να αυξάνονται”, δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται στο “τρίτο στάδιο”.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο κτίριο, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοούνται, και θεωρείται ότι έχουν θαφτεί βαθιά μέσα στα συντρίμμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ