ΚΟΣΜΟΣ

Μια 107χρονη αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας: Έκοψα το τσιγάρο στα 102...

Μια 107χρονη αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας: Έκοψα το τσιγάρο στα 102...
Jonathan Nutt/Getty Images/Ideal Images

Αν καταφέρεις και φτάσεις τα 107 χρόνια ζωής, αποκτάς αυτομάτως το δικαίωμα να απαντάς ό,τι θέλεις όταν σε ρωτούν για το μυστικό της μακροζωίας.

Η Μιούριελ Φρούμπεργκ υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το λόγο για τον οποίο συνεχίζει να πορεύεται στη ζωή και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και έχει «πατήσει» τα 107. Όπως γράφει η βρετανική Metro, επικαλούμενη τα λόγια της, το μυστικό της είναι ότι έκοψε το κάπνισμα στα 102 της!

Η γεννημένη στο Λονδίνο από Εβραίους γονείς Φρούμπεργκ κάπνιζε περίπου δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα επί σχεδόν 90 χρόνια, μια και άρχισε το τσιγάρο σε ηλικία 16 ετών.

Βάσει ενός πρόχειρου υπολογισμού, έχει σβήσει περί τα 1,3 εκατομμύρια τσιγάρα σε διάφορα τασάκια ανά τον κόσμο, ενώ στο σπίτι της εξακολουθεί να φυλά 40 πακέτα «γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου φανεί χρήσιμο ένα τσιγάρο».

Η Μιούρελ, η οποία έχει τη χαρά να περιτριγυρίζεται από παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα, έχει και δεύτερο μυστικό να μοιραστεί με τους ενδιαφερόμενους να ζήσουν πολλά χρόνια. Πίνει ένα μπουκάλι ουίσκι κάθε εβδομάδα για να διατηρείται σε φόρμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ