ΚΟΣΜΟΣ

Κάιρο: Απορρίπτουν οι αιγυπτιακές αρχές ανάμειξή τους στη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή

Κάιρο: Απορρίπτουν οι αιγυπτιακές αρχές ανάμειξή τους στη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Επί μέρες βασανίστηκε ο Ιταλός φοιτητής Τζούλιο Ρέτζενι, το πτώμα του οποίου βρέθηκε πεταμένο σε ένα χαντάκι δίπλα σε δρόμο του Καΐρου, την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής που έγινε στο Κάιρο, αλλά και μιας δεύτερης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ρώμη, όπου έφθασαν οι γονείς του άτυχου νέου με τη σορό του, ο Ιταλός φοιτητής βασανίστηκε επί μέρες, φέρει σοβαρό τραύμα στο λαιμό, έχει σπασμένα κόκαλα και μώλωπες σε όλο το σώμα, το οποίο σε ορισμένα μέρη του είναι καμένο.

Μάλιστα ο Ιταλός πρεσβευτής στο Κάιρο Μαουρίτσιο Μασάρ, που επισκέφτηκε το νεκροτομείο, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο νεαρός βασανίστηκε: "Είδα τραύματα, είδα εκχυμώσεις και εγκαύματα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το αγόρι αυτό χτυπήθηκε βάναυσα και βασανίσθηκε", είπε στην Corriere della Sera .

Η αιγυπτιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοικτές, ανάμεσά τους και του ειδεχθούς εγκλήματος, ενώ τα κοινωνικά δίκτυα βοούν για την πιθανότητα περίπτωσης αστυνομικής βίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, Μαγκντί Αμπντέλ Γκαφάρ, απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας βρίσκονται πίσω από το έγκλημα. «Υπάρχουν πολλές φήμες που επαναλαμβάνονται στις σελίδες εφημερίδων που υπαινίσσονται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μπορεί να κρύβονται πίσω από το ατύχημα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτή δεν είναι η πολιτική μας», τόνισε σε συνέντευξη τύπου.

Ο Τζούλιο Ρέτζενι ήταν διδακτορικός φοιτητής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και έκανε έρευνες για τα αιγυπτιακά συνδικάτα μετά την εξέγερση του 2011 στην Αίγυπτο. Είχε επίσης γράψει και δημοσιεύσει με ψευδώνυμο άρθρα επικριτικά για την αιγυπτιακή ηγεσία.

Διαβάστε επίσης:

Επέστρεψε στη Ρώμη η σορός του Ιταλού φοιτητή που δολοφονήθηκε στο Κάιρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ