ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη με τη ματσέτα

Οχάιο: Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη με τη ματσέτα
REUTERS / MIKE SEGAR

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που εισέβαλε σε εστιατόριο και έσπειρε τον τρόμο με μία ματσέτα στο Οχάιο. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν, αφού επιτέθηκε εναντίον τους, όταν προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Εστιατόριο “Ναζαρέτ” που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης. Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, οπού αναμενόταν η πλήρης ανάρρωσή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχα πάει στο εστιατόριο όπου είχε μια σύντομη συνομιλία με έναν υπάλληλο και στη συνέχεια έφυγε. Επέστρεψε μισή ώρα αργότερα, οπότε και πλησίασε αρχικά έναν άντρα και μια γυναίκα που κάθονταν σε ένα τραπέζι κοντά στην είσοδο και ξεκίνησε την επίθεση.

Οι υπάλληλοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ρίχνοντάς του καρέκλες, προκειμένου να φύγει. Ο δράστης στη συνέχεια διέφυγε με ένα άσπρο αμάξι και η αστυνομία τον πήρε στο κατόπι.

Σύμφωνα με τις αρχές, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να βγει εκτός του δρόμου και όταν βγήκε από το όχημα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον ακινητοποιήσουν με τέιζερ.

“Σε αυτό το σημείο, είχε μία ματσέτα και ένα άλλο μαχαίρι στο χέρι και όρμησε στους αστυνομικούς”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, σύμφωνα με τους ίδιους.

Σύμφωνα με το Associated Press, παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη, ενώ η αστυνομία δεν έχει ακόμα ενδείξεις ότι επρόκειτο για κάτι άλλο από μια τυχαία επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ