ΚΟΣΜΟΣ

Σε ελεύθερη πτώση ο υδράργυρος από το Μίσιγκαν έως τη Νέα Υόρκη

Σε ελεύθερη πτώση ο υδράργυρος από το Μίσιγκαν έως τη Νέα Υόρκη
Δελτίο πρόβλεψης καιρού της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ το διήμερο 7-9 Φεβρουαρίου 2016 US National Weather Service

Το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού σήμερα, καθώς αναμένεται το σφοδρότερο κύμα ψύχους της χρονιάς με τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η θερμοκρασία αναμένεται να κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν, στους -17,8 βαθμούς Κελσίου στη Βοστόνη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ προειδοποιήσεις για σφοδρό ψύχος έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από επτά πολιτείες, από το Μίσιγκαν έως τη Νέα Υόρκη και το Μέιν.

Ενόψει του κύματος κακοκαιρίας, οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να προετοιμάσουν καταφύγια τους άστεγους και απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν να κυκλοφορούν.

«Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας αποτελούν για την πόλη μας μια πρόκληση», δήλωσε ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Βοστόνης Μάρτιν Γουόλς (Martin Walsh):

Ζητώ από όλους τους κατοίκους της Βοστόνης να παραμείνουν σε ασφαλείς χώρους και να φροντίζουν τους γείτονές τους.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ (National Weather Service - NWS) επισημαίνει ότι πρόκειται για το σφοδρότερο κύμα ψύχους στην περιοχή κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα ("The coldest air mass of the season expected to impact Eastern U.S. this weekend") με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να ακολουθούν αρκετές εβδομάδες πρωτόγνωρα ήπιων για την εποχή θερμοκρασιών.

«Δεν έχει έρθει τέτοιο κρύος φέτος των χειμώνα», σημείωσε ο μετεωρολόγος Άλαν Ντάνχαμ (Alan Dunham) της NSW, τονίζοντας ότι «οι θερμοκρασίες θα γίνονται όλο και πιο ακραίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ