Μια Βρετανίδα 106 ετών νίκησε τον νέο κορωνοϊό - Η πιο ηλικιωμένη ασθενής στη χώρα
Μια Βρετανίδα ηλικίας 106 ετών, που πιστεύεται ότι είναι η πιο ηλικιωμένη ασθενής στη Βρετανία που νίκησε τον νέο κορωνοϊό, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Η Κόνι Τίτσεν, μια προγιαγιά από το Μπέρμινχαμ, στην κεντρική Αγγλία, κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη με τον ιό έπειτα από τρεις εβδομάδες και πήρε εξιτήριο από το City Hospital.
«Νιώθω πολύ τυχερή, που νίκησα αυτόν τον ιό», είπε η Τίτσεν.
«Ανυπομονώ να δω την οικογένειά μου».
Η Τίτσεν, που έχει γεννηθεί το 1913 και έχει βιώσει και τους δύο παγκόσμιους πολέμους, εισήχθη στο νοσοκομείο στα μέσα Μαρτίου με πιθανή πνευμονία. Λίγο μετά διαγνώστηκε με τη νόσο COVID-19.
«Μαγείρευε πάντα η ίδια για τον εαυτό της, αν και της αρέσει που και που (να απολαμβάνει) ένα McDonalds. Δεν της έχω πει ότι έχουν κλείσει», ανέφερε η εγγονή της Άλεξ Τζόουνς, ηλικίας 40 ετών.
«Νομίζω ότι το μυστικό της μακροζωίας της είναι ότι είναι σωματικά δραστήρια και πολύ ανεξάρτητη. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στον γοφό τον Δεκέμβριο και σε 30 ημέρες περπατούσε ξανά. Είναι πραγματικά φοβερή και ξέρω ότι όλη η οικογένεια ανυπομονεί να τη δει ξανά. Έχει αρκετούς θαυμαστές!».
Η νοσοκόμα Κέλι Σμιθ φρόντισε την 106χρονη.
«Ήταν φανταστικό που είδα την Κόνι να αναρρώνει. Είναι θαυμάσια και κάναμε ό,τι καλύτερο για να την φροντίσουμε και να είναι και πάλι υγιής».
«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που της έδωσαν εξιτήριο. Είναι ωραίο να βλέπεις ασθενείς να φεύγουν από τη μονάδα μας, αφού νίκησαν αυτόν τον ιό».
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων
23:36
Ο Τραμπ άσκησε τα πρώτα βέτο της δεύτερης προεδρικής θητείας του
23:26
To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
23:16
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00