Νέο ηχηρό «όχι» από Ορμπάν στο σχέδιο της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι η πολιτική που ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσφυγική κρίση έχει αποτύχει και υπογράμμισε ότι η Ουγγαρία δεν πρόκειται να δεχτεί την ποσόστωση κατανομής προσφύγων.
«Οι Βρυξέλλες θέλουν να τους δεχτούν...θέλουν να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης...και μετά να τους κατανείμουν υποχρεωτικά,» δήλωσε ο Ορμπάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας.
«Αυτή είναι η διαχείριση κρίσης εκ μέρους των Βρυξελλών...Η ουγγρική κυβέρνηση δεν δέχεται αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο Ορμπάν.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η πίεση από τους μετανάστες θα μπορούσε να αυξηθεί μέσα στο 2016 κι ότι η Ευρώπη είναι «ανυπεράσπιστη και αδύναμη».
Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να «σφραγίσουν» τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια
Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για τους αγρότες - Ώρα αποφάσεων το Σάββατο στη συνέλευση στη Νίκαια
11:04
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κόρινθο: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της
10:54
Από την Πρωτοχρονιά του 1993 σε αυτή του 2026 – Η τελευταία αναλογική ευχή πριν όλα γίνουν ψηφιακά
10:52
Ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Μαμντάνι - Οι συμβολισμοί της τελετής (pic&vid)
10:42