ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε βίντεο που συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Βρέθηκε βίντεο που συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
REUTERS

Ένα βίντεο διάρκειας 10 ωρών ανακάλυψε κατά τη διάρκεια επιδρομής η βελγική αστυνομία, η οποία ερευνά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το βίντεο απεικονίζει το εξωτερικό ενός σπιτιού, το οποίο όπως ανακάλυψαν μετά από έρευνες οι αρχές, ανήκει σε έναν άντρα ο οποίος εργάζεται στον τομέα των πυρηνικών στο Βέλγιο.

Μία κάμερα παρακολούθησης είχε τοποθετηθεί μπροστά από το σπίτι, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα Τιερί Βερτς, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και το επάγγελμα του δράστη. “Δεν υπάρχει στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ετοιμαζόταν κάποια επίθεση”, ανέφερε ο Βερτς, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η βελγική εφημερίδα De Standaard αναφέρει ότι ο άντρας του βίντεο ήταν ένας κορυφαίος αξιωματούχος στο Βελγικό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας στο Μολ στο βόρειο Βέλγιο. Παρόλα αυτά, το Κέντρο, το οποίο λειτουργεί υπό το υπουργείο Ενέργειας, δεν έκανε κανένα σχολιασμό πάνω στην αναφορά της εφημερίδας.

Ο κ. Βερτς αρνήθηκε να προσδιορίσει πότε ακριβώς βρέθηκε το βίντεο, λέγοντας μόνο ότι ήταν “λίγο καιρό πριν” κατά τη διάρκεια επιδρομής που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της επιδρομής συνελήφθησαν αρκετά άτομα, χωρίς να προσδιορίσει αν αυτά βρίσκονται ανάμεσα στα 11 άτομα στα οποία ασκήθηκαν κατηγορίες από το Βέλγιο σε σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν θορυβηθεί για το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να αποκτήσουν έλεγχο σε πυρηνικό υλικό ή να κάνουν επίθεση σε κάποιο πυρηνικό εργοστάσιο. Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τον ΠυρηνικόΈλεγχοτου Βελγίου, έχει αυξήσει την ασφάλεια σε όλα τα εργοστάσια πυρηνικών στη χώρα. Η Ομοσπονδία έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη του βίντεο, αλλά όπως τονίζει τα μέτρα ασφάλειας δεν συνδέονται με αυτό.
“Το παρακολουθούμε όσο πιο στενά μπορούμε”, ανέφερε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ