ΚΟΣΜΟΣ

Bομβιστική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες κατά Τούρκων στρατιωτών στην Άγκυρα

Bομβιστική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες κατά Τούρκων στρατιωτών στην Άγκυρα
Twitter

Ισχυρή έκρηξη, πιθανόν από παγιδευμένο αυτοκίνητο, σημειώθηκε στην Άγκυρα. Ο έως τώρα τραγικός απολογισμός καταγράφει τουλάχιστον 28 νεκρούς και 61  τραυματίες, σύμφωνα με το Associated Press. Οι δράστες της επίθεσης έβαλαν στο στόχαστρο οχήματα του στρατού κοντά στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, ανέφερε ο κυβερνήτης της Άγκυρας.  Η επίθεση την οποία η τουρκική κυβέρνηση χαρακτήρισε «πράξη τρομοκρατίας» έρχεται σε μια περίοδο με ανοιχτά τα μέτωπα του κουρδικού και του ζητήματος της Συρίας. Ήδη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το αυριανό του ταξίδι στις Βρυξέλλες που θα είχε ως αντικείμενο το προσφυγικό.  

 

Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

daily


Πηγή: Daily Sabah

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού στρατού το παγιδευμένο αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα σε στρατιωτικό λεωφορείο σε φανάρι πέριπου 300 μέτρα από το κτίριο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Η έκρηξη ήταν σφοδρότατη και ακούστηκε σε πολύ μεγάλο κομμάτι της τουρκικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται πως η τουρκική κυβέρνηση κήρυξε την απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων για το θέμα και αυτή τη στιγμή μεταδίδονται μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις,

daily2


Πηγή: Daily Sabah

Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα καμιόνι στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα.

TURK

Η Τουρκία έχει γίνει στόχος σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες λόγω της εμπλοκής της στη συριακή κρίση.

Το πλέον πολύνεκρο χτύπημα στην ιστορία της χώρας έλαβε πάλι στην Άγκυρα στις αρχές Οκτωβρίου. Tότε περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από διπλή βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

daily3


Πηγή: Daily Sabah

ΔΗΜΟΦΙΛΗ