ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στη Μάλτα ο Πολωνός «Χάνιμπαλ Λέκτερ»

Συνελήφθη στη Μάλτα ο Πολωνός «Χάνιμπαλ Λέκτερ»
Movie picture

Ο Πολωνός Καγιετάν Ποζνάνσκι, καταζητούμενος από τις ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές για τον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μάλτα, ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία.

«Οι Πολωνοί αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του εδώ και μία εβδομάδα στη Γερμανία και κατόπιν στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι είχε πάρει το πλοίο για τη Μάλτα. Αφού τον εντόπισαν σε ένα ξενοδοχείο ενημέρωσαν την τοπική αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψή του» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολωνίας, Αντρέι Μπόροβιακ, στο τηλεοπτικό κανάλι TVN24.

Ο 26χρονος Καγιετάν Ποζνάνσκι, γιος εισαγγελέα, θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία μιας 30χρονης καθηγήτριας ιταλικών μέσα στο διαμέρισμά της. Στη συνέχεια την αποκεφάλισε και μετέφερε το πτώμα της με ταξί στο δικό του σπίτι. Το κίνητρο της δολοφονίας που συγκλόνισε την Πολωνία παραμένει αδιευκρίνιστο, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Τα μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας ανακάλυψαν ωστόσο ότι ο νεαρός, που εργάζεται σε μια βιβλιοθήκη, ήταν θαυμαστής του Χάνιμπαλ Λέκτερ, του κανίβαλου ήρωα της Σιωπής των αμνών και ότι παρέδιδε μαθήματα αρχαίας ποίησης εικονογραφώντας τα με μακάβριες φωτογραφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ